21 okt. 2008

TISDAG - det är mörkt här ute på landet!

Hösten är verkligen här!



Hualien vilket tråkigt mörkt väder det är idag. Då ska man sitta inne och mysa med ljus och kakor och dricka massor med kaffe. Därför ska jag naturligtvis iväg och få massage och sen gå på min uppstopparkurs istället??! Näe, inte kan man tycka särskilt synd om mig men det hade ju vatt tjusigt å få sitta inne å bara glo!


Tänkte visa några bilder från vårt kära hus ...


Detta är från vårt sovrum. Hitta detta underbara gamla bord i Laholm i somras.

Det är riktigt slitet med en underbar patina. Sitter där och spanar ut över ängarna och grannens hus. Vi har inte särskilt många grannar, men det är väldans skönt med ett par stycken. Annars kan man lätt bli rädd för både vildsvin och VARGAR som tydligen härjar här ute i härligheten.
********************
Jaha, så blev det dags att göra om i 'Salongen', vi har namn på alla rummen - det är jättekul och känns helt onödigt glamoröst. I vilket fall som helst så hade jag bestämt mig för att verkligen lära mig att tapetsera, och då minsann med mönsterpassning. Därför bad jag min käre far att lära mig. Jodå, det tog en halv dag att riva ner och putsa till de gamla hiskeliga gröna tapeterna som både jag och Peter hatade men alla andra tycktes gilla ??
Sen fick jag vara med lite och rolla klister på EN tapetvåd. Sen stängdes skolan tydligen för resten skulle min far göra dan därpå. Fick alltså inte ens försöka sätta UPP en våd. Nähä tänkte jag, då struntar jag väl i det då ... utåt alltså, för inuti tjöt jag av förtjusning - FY FARAO vad tråkigt det var å tapetsera!!

Här står min älskade pappa och klistrar och borstar och skär och torkar. Han är såååå hjärtligt välkommen att göra det NÄRSOMHELST i vår lilla boning!



Och så här blev det ... men jag har inte tagit några riktigt färdiga bilder ännu för jag håller på och målar om några av möblerna. Först bytte vi ut sekretären till en annan vi hade i ladan som var mestadels vit och mycket söt. Den målar jag på nu. Före och efterbilder kommer senare.


Detta käcka 60tals barskåp älskar vi! Men nu flyger teaknyansen all världens väg. Nu blir det vitt. Har målat den en gång och den är alldeles ypperligt shabby. Men jag ska måla den mer för jag tror att jag vill ha lite mer täckande. Vi får väl se vad P och jag kommer överens om till slut!
Nu ska jag åka iväg och knådas!
Ha en finfin tisdag!
Kramar Malin

15 kommentarer:

S o F sa...

Vilket mysigt rum och vilken skillnad det blev med den nya tapeten. Superfin! (mycket snyggare än den gröna) :)

Vad snällt att de hjälper oss, våra föräldrar och svärföräldrar. Det gjorde våra också när vi var yngre och "blev med" hus. Det var en bra skola.

Ser fram emot att få se dina färdigmålade möbler senare.

Ha det gott i höstrusket!

Home No.1 sa...

hej Malin, tack nu fick jag nyfikenheten lite stillad i alla fall...hihi...och ja visst är det tråkigt att tapetsera det är Mr.M jobb här hemma jag håller i penseln=)Kram Annica.

Viola sa...

Vilken vacker tapet ni har valt och det ska bli så härligt att få följa förvandlingen utav salongen, ha det gott, VIOLAN

LillaFlisan sa...

Men Jösses Amalia! Jag är helt störtkär i bilden med guldspegeln, stolen och sekretären!
Helt fantastisk bild! Tapeten är PERFEKT till möblerna!!!
SÅÅÅÅ snyggt med det mörka och guldet....

Ang. min fotpall... hihihi, nej ,jag är verkligen inte alls duktig på att klä om möbler men jag har ju inte råd att lämna bort dem så man får vackert försöka...
det blåvita tyget är för övrigt en gammal gardin jag fått av mamma ;-)


Kram flisan

P.s. Håller HELT med dig om tapetseringen...så trist!
Men fint blir det ju!

Floras Kulle sa...

Hej Malin!
Tack för din rara kommentar hos mig! Blev förstås nyfiken, och nu har jag lusläst din blogg och blivit INSPIRERAD så det räcker för resten av veckan!
Det är så kul när man får kika in hos någon som håller på med samma saker som man själv (men i vår familj är det jag som står för målandet, fastän ivrigt påhejad av sambon...)
Vilken sagolik butik du jobbar i! Så vackert och välsorterat att man tror man drömmer.
Har länkat till dig, så att jag inte missar något framöver...
Ha det bra så länge!
Annette
P.S: Guld värt att ha en pappa som fixar tapeter och annat. Min egen (superhändige) far bor 140 mil härifrån! D.S.

Annie - Annalunda sa...

Vad roligt att ni hittade till mig och tack för hälsningen så att jag hittade hit. Härlig blogg - underbara ting - inspirerande! Jag länkar till er också!
Underbar butik som jag måste besöka nästa gång jag kommer till huvudstaden... :)

Kram Annie

MiA sa...

Hej!
Jag hittade hit från Floras Kulle. Härlig blogg ni har - jag kommer tillbaka :)

Ha en skön dag!
MiA

Home No.1 sa...

hej Malin...apropå kuddarna, den runda kudden har jag sytt och den med monogrammet och fler ska det bli när jag så småningom ska öppna min Webshop!
Ha det gott hemma på Montebello!
KRAM!

Living by Milla sa...

Tack för titten och för dina goa ord om min dotter, det värmde.;)

nu måste jag kika runt lite hos dig, det ser så fint ut.

Ha det gott!
kram Camilla

Anneli sa...

Vad mycket ni håller på att fixa med - Fint blir det...
Brukar sällan Tapetsera - målar hellre väggarna - kan man göra om lättare "Fniss"
Kram/Annelie

n o r d i n g å r d e n sa...

Vilket vackert hus ni har!!! En del jobb ser jag men oj så fint! Och vilken fin vattenkanna där, med samma namn som din blogg: ) Mari.

Design i tid och rum sa...

Hej hej!du har ett såååå vackert hem,
det syns att du eller ni har bra smak.Kram Dadda

Living by Milla sa...

Hej Malin!

Fniss, du har inte missat något än.;) Någon nätbutik är det inte tal om men däremot en fysisk butik i vår källarvåning, fd snickarboa.Jag öppnar i slutet av november så det är bråda dagar.:)

Kram!

Stina sa...

Haha...nää det är kul att tapetsera ju...Kråka!
Vad fint det blev.
Kramis

Living by Milla sa...

Det är väl klart att du ska komma på besök - det vore jättekul!;)

Ha en skön helg!
kram Camilla