31 okt. 2008

Titta va vi fick ...


... av LILLA FLISAN va?!! Hur lycklig kan man bli? Så himla jättekul att få en uppskattning på det viset. Åh va kul det är å blogga. Håller helt med Flisan i hennes Inspirations inlägg på http://www.lillaflisans.blogspot.com/

Nu när man är så pass NY i denna underbara värld så undrar jag lite stilla HUR ända in i baljan fixar jag så att jag kan länka till vem/vad jag vill i mina inlägg UTAN att skriva webadressen synlig???????????????????????????????????????????? Säkert mycket enkelt, men min lilla fishjärna fixar inte det här förstår ni kära vänner!
HJÄLP !
Men den här fina utmärkelsen skulle vi vilja skicka vidare till härliga Ann-Catrinhttp://www.finthemma.blogspot.com/ OCH till Annette http://www.floraskulle.blogspot.com/ för att jag skrattar på mig varje gång jag läser hos henne. Sen är det ju så att jag skulle vilja ge det till ALLA er andra som är så fantastiskt underbara oxå ... så så får det bli!
Tog några bilder nu på morgonen som jag gärna visar ... tyckte dem blidde redigt bra ( ni märker väl att jag är äkta småländska va?!)

Här är nog FAVORITEN! Älskar 'min' svarta lampa med nypiffad skärm.

Men den är SÅLD redan .. kommer sakna den .. aj aj aj!

Å så en liten söööt stol med gullig men ack så enkel piedestal. Tänk att pelargonerna fortfarande blommar på Montebello? Har 2 såna stolar förresten ... var ska jag ställa dem nu då?


Här den sista PIFFNINGEN för dagen - sliten gammal pinnstol med härlig härlig patina å så ett litet pelarbord att ställa kaffekoppen på.

Nu ska jag köpa TYG!!
Ha en mysig fredag och NJUT av regnet eller snön eller hur det nu blir idag ..
Kramar till alla kära bloggare därute!
Malin
:)

14 kommentarer:

Ann-Catrin sa...

grattis till din fina utmärlese och jag blir så glad att du vill ge en till MIG!!
tack!

Hur du länkar..
markera det du vill länka, klicka på länkmarkören och så är det länkat i texten,,

ha en fin hleg
kram
a-c

Guldkant På Livet sa...

Så vacker "piffning" Jag är helt galen i stolar och små bord, mycket snyggt! Och stolarna var jättefina! Trevlig helg! Mari.

LillaFlisan sa...

Åhh, rodnar... Ni är ju värda all uppskattning!
Ska försöka förklara hur du länkar:
När du skriver ett inlägg så har du ju olika ikoner över "skrivrutan". t.ex. den du klickar på för att lägga upp bilder. En ikon ser ut som ett litet grönt jordklot med glasögon på ;-)Det kallas hyperlänk.
Om t.ex. vill länka till mig. så skriv "Lilla Flisans hus" som vanligt i inlägget, så "blåmarkerar" du den texten. Klickar på jordklotet med glasögon, hyperlänk. Då poppar det upp en liten ruta där du ska skriva in webbadressen: http:// Där skriver du http://lillaflisans.bolgspot.com
och vips så har du hyperlänkat.
(Jag orkar aldrig skriva in alla adresser för hand så jag brukar öppna upp den aktuella sidan jag vill länka till i ytterligare en flik och kopiera adressen för att sedan klistra in den direkt i adressfältet!
Hoppas du fattar min krångliga förklaring !
Annars får du gärna höra av dig!

Kram

Flisan

S o F sa...

Va bra att du redan fått hjälp med länkningen, så slapp jag skriva ner det själv. ;)

Jag är verkligen inte haj på datorer själv, så maken får lära upp mig, med det han har lärt sig.

Trevlig Helg!

MiA sa...

Hej Malin!
Grattis till utmärkelsen :)

Himlans snygg den där svarta golvlampan... jag blir mer och mer sugen på att måla om lite saker svarta. Vet inte när jag ska hinna med bara...

Önskar dej en riktigt mysig kväll!
MiA

LillaFlisan sa...

Nejdå, häxblandningen är inte hemlig här kommer en LÅÅÅÅNG beskrivning:
mitt hemmagjorda recept på antikfinishhopkoket!
Men först lite om grunden.

Använder Alltid V-slip, billigt och MATT. går att få i bl.a. grå och vita kulörer.

Den grå kulören jag använder är s1002-23 (Ganska kall kulör) Det var tyvärr inte den färgen jag använde till skåpet, jag tog fel burk helt enkelt!

Den vita kulören jag brukar använda ärS0502-y50r ? Vit men mer åt äggskal

Dessa använder du till målningen. Vill du ha slitet så brukar jag gnugga med stearin på de fläckar jag vill ska”tappa” färgen. Typ runt nyckelhål, eller andra ställen som normalt utsätts för slitage. Det ger ett mer naturligt slitage än om man bara använder slippapper.

Sen kommer häxblandningen. Denna använder du efter det att du slipat /shabbat det du målat. (om man nu vill ha det avskavt)
Grunden är Ljunga Lasyrolja och Balsamterpentin.
Sen har jag olika blandningar beroende på om man vill ha varma eller kallare ton på möbeln.
Vill jag ha den vita färgen mer grå använder jag färpigment :kimrök och blandar i några knivsuddar.
Vill jag ha den gulare så använder jag den bruna umbran istället.

När jag målar grått brukar jag använda brun eller grön umbra till den grå färgen. Det blir en varmare grå ton då.
Sen är det efter tycke och smak hur man blandar. Jag förvarar mina blandningar i glasburkar med lock och de håller hur länge som helst och en burk lasyrolja räcker HUR länge som helst!
Jag blandar nog ungefär en halv dl. lasyrolja med en dl balsamterpentin och en halv till en tsk. Pigment. Detta är efter vad man föredrar jag föredrar en mer utspädd variant eftersom det är lättare att korrigera då.

Sen tar man en trasa och gnider in blandningen. Torka bort överflödig häxblandning. Du märker nu att möbeln får en lite ”smutsig” finish. Lasyroljan kryper in i springor och ger en naturlig patina. Fortsätt tills du har rätt finish. Blir den för kraftig så späd med mer balsamterpentin eller ”tvätta” av möbeln med en ren trasa med balsamterpentin.
Du har ungefär 5 minuter på dig innan lasyroljan torkar!
Efteråt brukar jag ”stänka” möbeln. Dvs. jag tar en hård pensel (svinborst) och ”sprätter” prickar av blandningen över möbeln. Det gör att färgen blir mer levande och förstärker ”patinan”

Japp, så gör jag!
Kram Flisan

Viola sa...

Ja, flisa hon är ju för go, hon lär ut så pedagogiskt, hon hjälpte mig när jag var ny precis på samma sätt! Du har egentligen fått denna utav mig oxå, jag sände den i mitt inlägg till alla som står på listan. Har förstår du samma kval varje gång jag ska dela ut, går ej i min värld, har så svårt att välja ut så därför gör jag alltid på samma sätt. Hoppas verkligen att ni kan bila ner, här pendlas det varje dag ska du veta till Stockholm , mannen har sitt arbete där, så vi är vana, ha en riktigt skön helg och grattis så klart! Och så vackra bilder på fina möbler som vanligt, kramar VIOLAN

Anne sa...

Hej och tack för titten och fikat och allt idag!
Jag har lagt ut lite bilder från er på min blogg!
Ses o hörs igen snart!

Betongänglar sa...

Jättefina bilder - såg att du fått beskrivning på hur du får in länk på namn...
Här har det varit sol hela dagen - skönt...
Kram/Annelie

Betongänglar sa...

Igen!!
Grattis till din AWARD...Kram

Home No.1 sa...

Hej och grattis till Awarden du fick!! och vad roligt att ni får sålt, men det är ju inte undra på med så fin fina grejor!
Ha en skön helg, kram annica

Floras Kulle sa...

Men jösses, här sitter man mitt i natten och så plötsligt får man en award! Gulle dig, tack så jättemycket!
Vad härligt förresten, att du bestämt dig för att fokusera på möblerna och butiksjobbet... Jag blir heltaggad när jag hör om folk som vågar! Själv är jag fegis. Men snart, snart...
KRAM:
Annette

Himlarum sa...

Hej!
Kul att du kikade in hos mig! Och varmt tack för de snälla orden! Tack vare dem hittade jag in till dig och allt fint du har!!! MÅSTE bara ta mig in till er butik någon dag!

Ha en fin vecka!

Kramar
Ann-Helen

Floras Kulle sa...

...Åsså finns det något till dig från mig! Kika in!
KRAM: Annette