31 okt. 2008

Titta va vi fick ...


... av LILLA FLISAN va?!! Hur lycklig kan man bli? Så himla jättekul att få en uppskattning på det viset. Åh va kul det är å blogga. Håller helt med Flisan i hennes Inspirations inlägg på http://www.lillaflisans.blogspot.com/

Nu när man är så pass NY i denna underbara värld så undrar jag lite stilla HUR ända in i baljan fixar jag så att jag kan länka till vem/vad jag vill i mina inlägg UTAN att skriva webadressen synlig???????????????????????????????????????????? Säkert mycket enkelt, men min lilla fishjärna fixar inte det här förstår ni kära vänner!
HJÄLP !
Men den här fina utmärkelsen skulle vi vilja skicka vidare till härliga Ann-Catrinhttp://www.finthemma.blogspot.com/ OCH till Annette http://www.floraskulle.blogspot.com/ för att jag skrattar på mig varje gång jag läser hos henne. Sen är det ju så att jag skulle vilja ge det till ALLA er andra som är så fantastiskt underbara oxå ... så så får det bli!
Tog några bilder nu på morgonen som jag gärna visar ... tyckte dem blidde redigt bra ( ni märker väl att jag är äkta småländska va?!)

Här är nog FAVORITEN! Älskar 'min' svarta lampa med nypiffad skärm.

Men den är SÅLD redan .. kommer sakna den .. aj aj aj!





Å så en liten söööt stol med gullig men ack så enkel piedestal. Tänk att pelargonerna fortfarande blommar på Montebello? Har 2 såna stolar förresten ... var ska jag ställa dem nu då?


Här den sista PIFFNINGEN för dagen - sliten gammal pinnstol med härlig härlig patina å så ett litet pelarbord att ställa kaffekoppen på.

Nu ska jag köpa TYG!!
Ha en mysig fredag och NJUT av regnet eller snön eller hur det nu blir idag ..
Kramar till alla kära bloggare därute!
Malin
:)

30 okt. 2008

Liten shoppingrunda ...

... med betoning på liten .... men naggande god!

Så begav jag mig ut på en STOR shoppingrunda i förrgår, trodde jag alltså. Men det visade sig att bara för att jag skulle ha vissa saker så HITTADE jag dem inte .. är det inte typiskt.
Visserligen fick jag ju tag på dessa underbara (och billiga) lyktor på Indiska
39.50 stycket .... tyckte jag var himla bra så här när mörkret faller på!

Å så kunde jag naturligtvis inte låta bli att sticka in huvet till Maria på Sirlig också. Då hittade jag ju denna UNDERBARA gråa spetsen OCH de söta korsen OCH de fina etiketterna OCH de söta kronorna ...

Sen lämnade jag Gamla Stan och fortsatte min färd mot Åhléns.
Köpte lite fint tyg där som jag ska klä om stolsitsar med. Men guuu va tanten var otrevlig. Sånt HATAR jag ska jag säga. Varför? jag undrar bara det .. helt onödigt. Fick nästan be om ursäkt för att jag ville handla hennes dumma tyg!
Näe, tacka vet jag TREVLIGA människor.
Därför gick jag och fikade och tog världens största muffins ... bara som tröst som ni förstår!
Nu ska det jobbas - ha en underbar torsdag alla underbara människor!
Kramar Malin



29 okt. 2008

Hej å hå! Nu är butiken ÖPPEN!


Äntligen har vi lyckats få in bilder i varje kategori i vår lilla butik.


Naturligtvis kommer det fler och även bättre bilder, men just nu är vi ganska nöjda med att visa det som finns där. Man får ju inte va FÖR petig, då kan man lätt bli galen sägs det. Eller galen är man kanske redan förresten. Kul har vi i alla fall :)



Tänk va lycklig jag är att få hålla på med sånt här, jag bara ÄLSKAR ju det.
Här ovan syns min första lilla kökshylla. Guuuu va jag slet med den för att få till det som jag ville. Kan ju skratta nu i efterhand men då var det lagom kul ... där stod jag å filade och trixade medan Peter bara målade möbel efter möbel. Va? Hade han eld i baken eller? Javisst hade han det. 'Nu ska vi måla möbler' gastade han!
Roligt hade vi minsann!
Tallrikarna är väl söta oxå? Men de säljer jag inte - högst privata ha ha!


Älskar att hålla på å styla och duka och fixa. Den här gången (syftar på bilden ovan) blev det snabba puckar, så hann inte få ut allt gullegull från skåpen. Kanske bra det förresten .. ibland kan väl lagom va bäst? Eller ????

Stolen har Peter fixat till ... tycker den är dööhäftig. Vi har två stycken om nån är intresserad förresten. Gult är INTE fult som uttrycket vill förmedla :)

När jag ser de här bilderna blir jag något sommarsjuk faktiskt. Men å andra sidan när jag tittar ut genom fönstret är det alldeles vitt med dimma och solen försöker titta fram .. det är mycket VACKERT det med.

Köpte ny jacka igår oxå, mycket nöjd, men naturligtvis blev det en svart en. Jag klarar helt enkelt inte av att köpa andra färger. Varför är det så?? Var på ordentlig och välbehövlig shoppingrunda igår alltså .. köpte en hel del fina saker som jag visar sen.

Ha nu en urmysig onsdag alla ni underbara bloggare därute. Är sååå lycklig för att ha kommit hit till denna värld och fått 'träffa' så många fina människor. TACK för alla rara och uppmuntrande kommentarer - vi lever verkligen på dem!

Stor kram från butiksföreståndarna Malin & Peter HAHA!

Glöm nu för GUDS SKULL inte att kika in i butiken oxå

http://www.butikenpamontebello.blogspot.com

26 okt. 2008

Va skönt det är å va lite ledig nu ...


Nu har jag jobbat några hektiska men mycket roliga dagar. Ska bli riktigt skönt att vila sig lite imorgon. Njae, vila vet jag förstås inte ... tydligen behöver jag (för det finns ju inga måsten) måla säger regeringen. Jahaja, visst, varför inte, har ju både beställningsjobb och en mängd käcka möbler som ska målas till butiken. Jodå, den är på gång minsann. Har pysslat länge med den ikväll men sen blev jag så trött på att springa o mäta allt vi inte mätt hittills. Klockan är ju mycket för en hårt arbetande 38åring!

I väntan på att bli målat ligger en tjusig virkad duk på tvrumsbordet. Det stackars bordet är ganska slitet nu och behöver få sig en omgång minsann. Längtar efter att få tid till att måla det vitt. Älskar formen på det ... det får ni se sen när jag väl kör igång. Jag har fina korgar UNDER bordet så VARFÖR åker dessa förbaxxxxde apparater upp på mitt bord så fort jag vänder ryggen till?? Tydligen är det alldeles för jobbigt att böja sig ...



Här är mitt senaste lilla stilleben (något överdrivet kanske) och den eländiga sladden syns ju för jag 'råkade' visst dra lite i tapeten när jag målade i hallen. Till vänster skådas dörrkarmen i shabby chic stil (grundmålad) .. även ytterdörrens insida har samma effekt. I snart 5 månader har den stackars dörren sett ut så, det är ju faktiskt meningen att den ska målas. Fast karmen kanske får förbli shabby?


Vad tycks om min älskades första egenhändigt snickrade skåp då? Det tog en stund, och jag fick stå till tjänst med vissa mått och tankegångar när det gällde logiken (nej, LOGISTIKEN menar jag naturligtvis), men annars gjorde han minsann allt själv. Jag är jättestolt över honom för jag tycker att det blev väldigt fint. Gamla plankor från grannen användes och allt är endast ihopsatt med träplugg och lim, förutom gångjärnen då alltså som förövrigt ska målas nån dag.


Här kommer min favorit ängel just nu! Visst är hon fin va?
Det är väl bäst att man går o knyter sig så man får nåt gjort imorgon på 'vilodagen' :)
Ha en go måndag!

Kramar Malin
ps. Jag har nu lagt till min blogg i Vallentuna på bloggkartan.se

23 okt. 2008

Vi fick en snilleblixt ...



... vilket kanske inte hör till vanligheten i vardagen, men ändå ...
Vi skulle ju behöva en butik på webben, så vi kom ju naturligtvis på att härma några av er underbara bloggare därute och helt enkelt lägga upp en blogg till fast med namnet

BUTIKEN PÅ MONTEBELLO

Där kommer vi att lägga upp alla möbler som vi har till salu med mått och priser. Bra va?

Nu har vi ju inte kommit nämnvärt långt med butiken, men jag blev så himlans sprallig av tanken så jag var bara tvungen att berätta om det :)

*********

Å så vill jag naturligtvis påminna om Evenemangsdagarna på Kungens Lilla Piga i Gamla Stan i Stockholm. Äger rum nu på FREDAG och LÖRDAG. För er som inte har alltför långt att åka blir det väl värt ett besök - lovar!
Supersöt hylla med griffeltavlor!

Idag har jag klätt om sitsen till en kökssoffa åt en kund, vecklat ut och satt upp åtskilliga underbara adventsstjärnor, hjälpt Maria fixa å trixa inför helgens bravader, kokt kaffe och fått många skratt med min halvtgalna chef! En bra dag på jobbet med andra ord.
Köksluckorna!

Peter har jobbat i sitt kök, lagat middag till lilla mig, kämpat med en färgblandning till en byrå och målat 6 köksluckor ... igen! Nu ska vi nog gå och sova!
Go'natt med er alla!

Kramar Malin & Peter

21 okt. 2008

TISDAG - det är mörkt här ute på landet!

Hösten är verkligen här!



Hualien vilket tråkigt mörkt väder det är idag. Då ska man sitta inne och mysa med ljus och kakor och dricka massor med kaffe. Därför ska jag naturligtvis iväg och få massage och sen gå på min uppstopparkurs istället??! Näe, inte kan man tycka särskilt synd om mig men det hade ju vatt tjusigt å få sitta inne å bara glo!


Tänkte visa några bilder från vårt kära hus ...


Detta är från vårt sovrum. Hitta detta underbara gamla bord i Laholm i somras.

Det är riktigt slitet med en underbar patina. Sitter där och spanar ut över ängarna och grannens hus. Vi har inte särskilt många grannar, men det är väldans skönt med ett par stycken. Annars kan man lätt bli rädd för både vildsvin och VARGAR som tydligen härjar här ute i härligheten.
********************
Jaha, så blev det dags att göra om i 'Salongen', vi har namn på alla rummen - det är jättekul och känns helt onödigt glamoröst. I vilket fall som helst så hade jag bestämt mig för att verkligen lära mig att tapetsera, och då minsann med mönsterpassning. Därför bad jag min käre far att lära mig. Jodå, det tog en halv dag att riva ner och putsa till de gamla hiskeliga gröna tapeterna som både jag och Peter hatade men alla andra tycktes gilla ??
Sen fick jag vara med lite och rolla klister på EN tapetvåd. Sen stängdes skolan tydligen för resten skulle min far göra dan därpå. Fick alltså inte ens försöka sätta UPP en våd. Nähä tänkte jag, då struntar jag väl i det då ... utåt alltså, för inuti tjöt jag av förtjusning - FY FARAO vad tråkigt det var å tapetsera!!

Här står min älskade pappa och klistrar och borstar och skär och torkar. Han är såååå hjärtligt välkommen att göra det NÄRSOMHELST i vår lilla boning!



Och så här blev det ... men jag har inte tagit några riktigt färdiga bilder ännu för jag håller på och målar om några av möblerna. Först bytte vi ut sekretären till en annan vi hade i ladan som var mestadels vit och mycket söt. Den målar jag på nu. Före och efterbilder kommer senare.


Detta käcka 60tals barskåp älskar vi! Men nu flyger teaknyansen all världens väg. Nu blir det vitt. Har målat den en gång och den är alldeles ypperligt shabby. Men jag ska måla den mer för jag tror att jag vill ha lite mer täckande. Vi får väl se vad P och jag kommer överens om till slut!
Nu ska jag åka iväg och knådas!
Ha en finfin tisdag!
Kramar Malin

19 okt. 2008

På Kungens Lilla Piga i Gamla Stan ...

... händer det grejer i veckan som kommer!
Det blir mysiga höstjippodagar på FREDAG & LÖRDAG 24-25 oktober!

Du kan vinna en underbar SPA BEHANDLING för dig och en väninna bland annat!
Inte dumt va?




Det finns massor med nya varor inne nu också som man bara MÅSTE se & röra vid. Kom in och slappna av, bli inspirerad och köp dina tidiga julklappar och presenter - både till dina nära och kära OCH till dig själv!! Det är ju så viktigt att unna sig själv vackra saker, eller hur?
Kom in & kolla på vår UNDERBARA nya bad/spa/skönhetsserie från Sufraco!
Fantasisk badolja i dunk - perfekt som present! Å vi har mycket vackert papper att slå in alla vackra saker i!


Urläckra kuddar och gardiner med vackra emblem i bomull från Boel & Jan. Kviltade kuddar och överkast från bla Au Maison och G&C! Här blandas allt från textilier till både nya och gamla möbler. Bordet i mitten kommer från oss på Montebello Möbler till exempel :)


Sååååå söta änglar av olika slag flyger omkring i butiken och ger oss alla ett lugn i själen!
Å här finns de där fantastiska kuddöverdragen för stolar från Nyblom & Kollén!
Kom in och hälsa på oss så bjuds ni på vacker miljö, nåt gott att dricka och tugga på, inspiration och säkerligen ett gott skratt - vi har alltid roligt på jobbet!
http://www.kungenslillapiga.se
Besök butikens websida också för ännu mer inspiration!!
Kram från Malin & Maria
Öppettider Mån-Fre 11-18, Lör 11-16





17 okt. 2008

Kolla här ...

En jättefin liten hallmöbel som inte var så himla fin från början. Har ju tyvärr ingen före-bild men ni får lita på mitt ord :)
Peter målade den i egenhändigt blandad färg med grått pigment. Blev en riktigt lyckad färg som vanligt (hans egna ord) :)

Vi satte dit ett jättefint ornament, klädde om sitsen och fick själva välja knoppar för de som beställde den kunde inte enas!
Det tyckte jag va kul :)

Lyckade knoppar till denna kreation!
Tycker vi i alla fall.

Kram Malin & Peter

11 okt. 2008

Ni visste väl att vi säljer våra möbler också ...

Tänk att man kan va så klantig att man i sin bloggiver nästan glömmer bort att tala om att vi ju naturligtvis också säljer möblerna vi målar och gör om. Oops!


Det är så himlans roligt för vi har börjat få en hel del måleri jobb. Urgulliga människor kommer hit med sina möbler som de vill att vi fixar till åt dem. Det är ju verkligen jättekul tycker vi. Just nu håller jag på med fyra jugendstolar åt en helmysig tjej. De blir sååå fina. Ingen bild än men det kommer. Hon ska även ha ett härligt gammalt klaffbord som Peter nu har målat. Det var minsann ett slaktbord en gång i tiden och då passar det ju utmärkt att det nya hemmet är ett vegetariskt kök! Eller?? ...... vi får väl se hur dem trivs ihop :)
Stolarna på bilden ska jag förresten ge mig på snart också. De ska målas vita och sedan kläs om i ett jättehärligt toile tyg jag hittat. Ser verkligen fram emot att se hur de blir för i min skalle blir dem helt fantastiska naturligtvis :)
Oj oj va möbler vi har runt om i huset, särskilt i Peters sons rum (han bor här varannan helg bara!) .. stackarn!, å i rummet vi kallar förmaket som bara inte har fått nån identitet ännu står en mängd färdiga möbler, i källaren finns byråar, småbord, skåp, skänkar, stolar och otaliga småhyllor av olika slag. Nere i ladan sen då .... hualien vågar knappt tänka på det. Men guuud va skoj det är å hålla på. Ja just det ja, i vedboden står det ju oxå möbler. Näe, vi behöver fler förråd, det bara är så!
Härlig söndag på er!
Kram Malin

9 okt. 2008

Så glad lilltjejen blev ...



Små pinnstolar till mina systerdöttrar
Men visst blev dem söta. Syns kanske inte riktigt på bilden men de är svagt lila.
Då de var knallröda innan jag ändrade dem bestämde jag mig för att göra de shabby chic så att den röda färgen fick komma igenom lite. Blev himla bra faktiskt.
Blandade färgen själv med både röd färg och sen ett blått pigment. Tydligen bör man låta pigmentet stå ett tag (över 1 timme minst) efter att man rört och rört och rört. Åtminstone pigmentet som jag har. Min kära färghandlare Solan säger att pigmentet kanske var för grovkornigt, men jag tycker inte att det är det.

Ja ja, när jag av en händelse 'råkade' lämna färgen ett tag och sen kom tillbaka 2 timmar senare och rörde om igen var färgen påtagligt mycket mer lila än förut. Alltid lär man sig något!

Sen gjorde jag mitt första försök med servett decoupage - döökul var det!
Å jag tycker att det blev himla sött också.

Lilltjejen blev väldans glad för stolarna verkade det som. Skulle prompt ha lillasyster 6 månader sittandes bredvid på den andra stolen - lättare sagt än gjort!

**************


Kom på att jag ju har en liten barnstol till, som jag varken gett bort eller sålt än. Den har en liten glittrig fransk lilja på ryggstödet. Rosa shabby stol som jag tycker passar perfekt i barnrummet.

Ha nu en underbar dag fastän det kanske regnar och ruskar sådär trevligt som det gör på hösten. Tänd en massa ljus och mys!

Kram Malin



7 okt. 2008

Ikväll har jag varit på uppstopparkursen ...

.. igen! Det är nåt av det roligaste jag vet just nu. Möbeltapetsering menar jag naturligtvis när jag säger uppstopparkurs. Har en fantastiskt bra lärare och det blir många skratt och berättelser. Händerna värker ju naturligtvis men det får man ju ta - vill man lära sig ett hantverk så vill man!

Jag håller naturligtvis på med den minsta lilla fotpallen nån har sett - men inte är det mindre jobb med det inte, åh nej. Får göra kanstoppning med allt vad det innebär. Så kul alltså och lugnande. Jag sitter eller står där och bara fokuserar på min lilla fotpall - livet är härligt då, fastän jag sticker mig med nålen.


Söt va?

Så här såg den ut när jag köpte den för 25kr på loppis - utmärkt fynd va? Särskilt som den hade både sadelgjord och tusen nubb och allt.



Å nu ser den ut så här ... full med ny stoppning .. tänk, har lagt ner över 10 timmar på det här och har fortfarande hur mycket som helst kvar. Men det är fantastiskt vilken ny värld som har öppnat sig för mig.
Förutom att vara ha varit på kursen ikväll har jag målat en hel sekretär på jobbet. Den blev så underbart vacker. Har ingen bild just nu men det kommer kanske ...

God Natt!
Malin