17 nov. 2008

Några bilder från Montebello

Visar lite bilder från huset. Nu när jag gått omkring här hemma i sjukdomens tecken har jag blivit nästan tokig för hjärnan har svämmats över med idéer ... bara småsaker men ändå. För sen har jag ju inte ORKAT göra nåt liksom ... förutom häromkvällen när jag fick ett konstigt ryck och bara GJORDE!



Först fick denna väggen en uppiffning med prismor i band som jag knöt på ljuslampetterna eller vad de nu heter .. har tydligen förlorat minnet för olika ord också .. måste va killförkylningen helt enkelt.



Ja, sen målade jag en träljusstake jag hittat på loppis för en 5:a .. ska väl knyta ett band runt är det tänkt, men en sak i taget .... varför bli fin på en gång?

Sen blev jag sådär ÖVERLYCKLIG när jag 'hittade' vår jättefina lampa i en påse UNDER kökssoffan. Lampan vi inhandlade i somras och som vi bara SKULLE ha. Stackars Peter fick klättra upp på diskbänken och hänga upp den ... för dit upp skulle den minsann. Inte för att vi har el dit, men vem bryr sig .... nu ska köket bli lite rokoko-lantligt-vitt ... eller nåt, tror jag har jag nog bestämt.
Måste måla stolar med rottingsits .. de skulle passa bra i köket. Särskilt då vi sålt en av stolarna som står där redan ...

Här är vårt senaste verk! Gamla Äpplet skänken blev jättefin i sin vita skrud.
Den kan man få mer info om i Butiken


Bytte knopparna till söta rosor i porslin ...



Vår ÄLSKADE vovve Mollie!



**************************************************




Åsså blev det lite pyssel till uppe i tv-rummet/biblioteket (ha ha) .. kunde inte låta bli att sätta svart spets på ett par lampskärmar som var alldeles för tråkiga. När man då ändå var i spets tagen så åkte det på gräddfärgad spets på kudden oxå ... å eftersom det ju ändå närmar sig jul lite lite grann och alla affärer har julpyntet framme och rött ändå ÄR ganska piffigt så fick två röda ljus lite spets på sig oxå och åkte fram på en silverbricka.
Naturligtvis tog jag bort mina älskade TURKOSA spetsgardiner också och satte dit vita istället. Den halvan av rummet blev som nytt ... Nu är det bara resten kvar .. men det får bli en annan gång. Nu är andra projekt som väntar ... vad månne det bliva?!




**********************
Har nu fått de saker jag beställt hos några av er goa bloggare ...
men ... he he ... nyfiken i en strut blir det rapport med bilder
nästa gång istället !
**************************
Stora kramar på er alla
Malin

24 kommentarer:

Stina sa...

Vad mycket fint alltså. Hoppas att du mår bra nu gumman.
Tack för att du är så snäll!

Roligt att du gillar det jag gör.:-) Kramis

MiA sa...

Hej Malin!
Så många härliga bilder från ert hus! Och fiffiga idéer har du ju när det gäller att piffa till med enkla medel :) Prismorna på lampetterna var ingen dum idé alls!

Ha det gott!
MiA

Marie Söderberg sa...

hejsan svejsan malin, vad du pysslat...du skriver så underhållande..underbart att läsa..krya på dej nu så jag kan kika förbi butiken och snacka lite..hihi..sköt om dej
kram marie

LillaFlisan sa...

Så vackert ni har det!
Lampan är underbar!!

Krya på dig nu!!!

Kram

Flisan

Anneli sa...

Vad mycket fina bilder - vad ni fixar hela tiden..
Gillar ljusstaken jättemycket...
Kul att du gillar hos mig - blir så glad...
herr betongängel har fortfarande inte märkt nånting - om han kommer att göra det...
Kramar/Annelie

Penseldraget sa...

hej malin
kul att se att du är i pysseltagen...då måste du må bättre nu =) vilka fina bilder,jag gillar verkligen lampan i köket PERFEKT.
kram pia

Englagård sa...

Hoppas du snart slipper killförkylningen så du orkar allt du vill. Det är ju verkligen svårt att hålla sig fastän man är sjuk när ideerna bara svämmar över:)

Krya på dig
kram Karina

Home No.1 sa...

Hej Malin, skönt att du är bättre det syns om inte annat på bilderan och jag håller med såå svårt att vara stilla trots att man är sjuk , kallas DAMP eller nåt?!*LER*
Lampan var bedårande söt=) Och äpplebordet blev riktigt vackert med sina rosenknoppar.
Kramar Annica.

hagagården sa...

Vad mycke fint du visar,en sån lampa har jag ochså dom är så fina,fast min sitter i en mörk hall kanske ska flytta på den!!
vilken gullig vovve du har föresten,
jag har ochså hundar 4 st närmare bestämt, o i början på januari får vi valpar , ska bli så spännande
ha det gott
ninni

Huset på kullen sa...

Så mycket fina bilder. Ni verkar ha det så fint. Och eran vovve är ju också söt söt =)

Kram Linda

marianaskeramik sa...

vilken go vovve!! tokfin skänk
ha de gott
marianaskeramik

Marie Söderberg sa...

hej gullan !!
då kikar jag förbi fredag eller lördag..tar med min goa mamma som är lika galen i inredning som jag..eller jag som henne..har precis sprayat en guldspegel svart,,och min näsa är igenklibbad..hmmm...tänkte inte på att ha skydd så nu snyter jag svart snor..hur bra e de ?? jaja..är man så är man..kram på dej

Mitt liv - Mina drömmar sa...

Hej Malin!

Vad superfin skänken blev i vitt! jag upphör aldrig att förundras över vad ett burk vit färg kan göra trots att jag egentligen VET att det alltid blir lysande resultat!

Kram Annica

Design i tid och rum sa...

hej! vackrt skrivbord,ett sådan önskar jag mig, men den skulle vara för liten till alla mina ritnigar och skiser..
Fönstret är så vackert,du bor så fint..jag bor i ett vanlig radhus och det går inte att inreda som jag vill.
Gratis till vinsten!! kram Dadda

MiA sa...

Hej Malin!
Så gullig hälsning hittade jag :)
Jo - den vitbruna är min klara favorit också, och makens! Den ska gå i produktion.

Önskar dej en mysig dag!
MiA

färg o form sa...

Hej!! Roooligt att du hittade till mig så att jag hittade till dig.
Men så otrooligt mycket vackert du har både hemma och i butiken. Ses snart igen!!
Kramar Hannah

Penseldraget sa...

hej malin
kika in hos mig, jag har nåt till dig....
kram pia

Unknown sa...

Hihi tack för din kommentar. Jag tror att ni kommer att medverka med helt underbara bilder, och du jösses du måste ju trivas på ditt jobb för vilken urmysig chef du har! Kram Petra

Vecka - Vecka sa...

Så vackra saker du visar!
Kul att du gillar mina sminkväskor! Om du är intresserad så kan jag nog tillverka direkt till dig! För visst får man köpa julklappar till sig själv!

Ha det bra!

Kram,Lotta

Anonym sa...

Hej!
Så kul att du tittae in hos mig, så att jag kunde hitta dig!
Jättefin blogg! Och jag kommer att härma, nej få inspiration av, din lampa med spets. Jag gillar enkla förvandlingar eftersom jag inte är så bra på pyssel! Men det där ska jag nog klara av! Det blev både romantiskt och lite tufft med spets på lampan!
Och så märker jag att du precis som jag har besvärligt med datorn, men du är ju duktig nu! Du kan ju länka! Det är mitt nästa mål, att lära mig det!
Ni har jättefina saker hemma, och vad kul att din man också deltar i renoveringarna, min man slipper helst.
Ha det bra!
Hulda

n o r d i n g å r d e n sa...

Vilket underbart Montebellohus och vilken söt Mollie! Sånt vackert litet skrivbord! Krya på dig! Mari.

Penseldraget sa...

tack snälla malin...vad glad jag blir, jo de är ju just de att man lägger ner mycke jobb...alla kanske inte tänker på förarbetet, vi får se... ska kolla om den passar på landet först...blev ju lite nöjd själv faktiskt nu när den blev ljusare.
kram pia

Anonym sa...

Precis en sån kristallkrona hade vi tänkt ge kissarna en gång i tiden då de hade "matsal" under diskbänken där det nog var tänkt att en diskmaskin skulle stå.

Vi hittade inge och sedan flyttade vi och de blev utan "matsal"

Roses & Angels sa...

Hej på dig Frun! Det var inte igår. Så roligt att du tittade in. Hur mår du? hoppas allt är bra. Ja det har varit jobbigt men som du skriver, allt ordnar sig nu. Känns så skönt. Å tack gulliga. Ja nu gör jag MIN egen grafik. Känns bra att ingen har en sån sida som jag, blir mera personlig då. Verkligen kul att höra ifrån dig. Hörs snart igen KRAM MALIN